Talende kropssprog

Jeg observerede en næsten surrealistisk begivenhed da jeg var en business studerende.
Forrest i klassen en iværksætter øve en pitch, han ville gøre senere til venture capital-virksomheder. Specifikt, taler han om en teknologi hans firma havde udviklet, en respirator, som havde potentiale til at redde livet for mange spædbørn.
Da han talte om de potentielt store finansielle afkast, publikum, der består af business studerende, sad tilbage passivt. Men da han talte om at få børn gennem kritiske øjeblikke med sin åndedrætsværn, hver enkelt person i klasseværelset sad op, alarm og fuldt fokuseret.
Da han gik frem og tilbage mellem historier af redde babyer og taler om finansielle resultater, flyttede næsten hver elev i klasselokalet med ham. Og hvad mere er, det syntes de studerendes ubevidste kropsbevægelser havde været omhyggeligt koreograferede.
Vi sad sammen, når iværksætteren talte om at redde babyer, og vi sad tilbage i kor, da han diskuterede tal. Og af den måde, gjorde jeg det også indtil jeg blive bevidste om hvordan vi reagerede som en gruppe.
Siden denne begivenhed har jeg været en stor tilhænger af kropssprog, som er den idé, at mennesker ubevidst viser hvad de føler eller tænke igennem fagter eller kropsbevægelser.
Som bekendt, er kunsten at fortolke kropssprog næppe en videnskab. Men vi kender et par basics, som kan hjælpe os med at læse følelser for andre. Nogle få eksempler følger.
Krydsede arme, som næsten alle sælger ved, betyder personen på anden siden af bordet er defensive eller ikke modtagelig. På den anden side, hvis denne person læner sig frem og holder hans eller hendes øjne på dig, har så du en modtagelig lytteren.
Hvis du ser novice højttalere, vil du sandsynligvis opdage hvor de holde deres arme tæt på deres kroppe, der angiver manglende tillid. Som de får flere praksis tale offentligt, vil du se arme bevæge sig væk fra deres sider og blive aktive værktøjer til at formidle meddelelser.
Arme vid gab angive tillid og åbenhed, som skal du åbne hænder, mens armene holdes højt over hovedet viser en følelse af sejr, og knyttede hænder angive vrede.
Mærkeligt nok, en af de mest vanskelige fortolkninger af kropssprog indebærer liggende. Forskere har sandsynligvis brugt mere tid på dette aspekt af kropssprog end nogen anden. Og deres konklusioner? Den kun surefire måde at vide, hvis en anden person liggende er at observere meget lille og hurtig wrinklings af panden.
Hvis du endnu ikke har brugt meget tid på at studere kropssprog, anbefaler jeg, at du tilføjer det til din opgaveliste for kommunikation udvikling. Det er uvurderligt ikke kun for tale og lytte, men også for at forhandle og fører.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.